Forum k Photofiltre

Jen tak => Pokec => Téma založeno: Ludek 07. 08. 2008, 21:21:55



Název: problémy
Přispěvatel: Ludek 07. 08. 2008, 21:21:55
a nedal som vedieť:(
Ale týždeň nazad mi odišiel PC:mad: základná doska a tak doslova ani nepípol.Ale niektoré časti sú našťastie ešte v záruke,ale potrvá to mesiac.Musel som rozchodiť starý,a poviem vám,tá rýchlosť:mad::(:mad::(:mad::(
pridám vám tu jeden link medzikola súťaže.Účasť neviem,ale osobne nepoznám vela ludí ktorí sadajú za PC,tak nemá kto ani pridávař body.Ak sa budete nudiť,tak kliknutím na meno pod fofografiou sa zobrazí tabulka na pridanie bodov.Mne můžete klikať a pridať aj 5 bodov:D
Mám ich tam 8 kusov,niektoré poznáte aj odtialto.Ak budem mať najviac,postupujem do záverečneho kola.Prvé 3-4 medzikolá som "prespal".A cena?/ možno vstupenka na nejakú akciu v meste:D
http://www.trencin.sk/38341  
Ak si zvyknem na tento PC-ak si vůbec zvyknem:o tak sem niečo pridám.Pc odišiel bez včasného upozornenia,ale údaje mám Ok,takže aj zložka"oblíbené" stačila len skopírovať.Ale aj linky sú v zálohe,tak som sa tu mohol vrátiť.:eureka:


Název: problémy
Přispěvatel: Maw 08. 08. 2008, 11:02:51
Jo PC, to je vždy problém. Říká se, že nejhorší z celé sestavy je HD, když vydrží první tři měsíce pak prý vydrží všechno. Já mám jak stolní PC tak notebook a problém s nimi jsou někdy k zlosti a někdy k pousmání . . .
Určitě ti tady mnozí přidělí body v soutěži. Výsledek ať je jakýkoliv je výbornou zpětnou vazbou pro tvorbu jako takovou. Držím palce a jdu "přihazovat" body.

Maw :cool:


Název: problémy
Přispěvatel: Jana 08. 08. 2008, 13:31:47
Zdravím a jdu taky přihazovat bodíky ale s mojí rychlostí připojení ,to bude chvilku trvat:bounc:


Název: problémy
Přispěvatel: Ludek 08. 08. 2008, 18:12:59
Vďaka,niečo pribudlo,z mojich má najviac" búrka2".
Možná mal byť obrázok málinko tmavší,ale rozhodne je lepší aj po stránke ostrosti s tým čo postúpil za uplynulý týždeň.Ale za to můžem ja sám,ignoroval som účasť na prvých 4 kolách.
Maw - máš pravdu a mne sa občas zdá,že Microsoft by mal v nejednom prípade platiť dokonca zákazníkom-užívatelom,že im neraz ich systém pije krv.
Na 1.pc mi odišiel usb modem a odpísal mi vstupy usb-nemeral som či tam je napetie,alebo sa napetie dostalo na vstup pc ,ale vstupy nejdú.Kúpil som viavmenej všetko nové-rýchlejšie.Niečo po2 rokoch odišla doska.Keďže mesiac budem bez pc,tak som na ten prvý kúpil PCI slot s usb výstupmi,externý box na HDD a ide tak starý -skoro nefunkčný pc.Až na tú rýchlosť:(
Celý deň som ako mača/ ako kotě/ pretože som včera rozchodil pc a dlho do noci vyberal a upravoval fotky do ďalšieho kola a ešte som ich aj stihol poslať.Je ich 9 a viac-menej západ slnka.Potom dohodím link.
Vďaka všetkým.:bounc:


Název: problémy
Přispěvatel: Ludek 09. 08. 2008, 15:00:59
no čo je s týma klikačmi.zistil som že mám málo bodov a divné je to ajiným:o:o
povedt uprimne potrebujem minimálne 9 hlasovaní po5 bodov na druhý obrázok s búrkou,a v poradí tretí můj.
Rád by som vedel kde sú tí skalní,veď vonku nieje pekne:(
-
-
-
-
-
 no niečo pribudlo,natrafil som aj na takého,ktorému sa to nepozdáva,vraj by to bolo asi nefér.Nepomohol ani argument že nech klikne len v prípade ak sa mu to bude páčiť.:o

[Upravil dne 10-8-2008   Ludek]


Název: problémy
Přispěvatel: Jana 10. 08. 2008, 09:19:38
Luďku-bodíky jsou přidané a zato bych od Tebe něco potřebovala. Použila jsem tenkrát tady Vaší radu - dala jsem "A" t.j.priorita clony 2.8 a přiblížila a vyfotila klásek. Bylo to dobrý,ale najednou,když nastavím prioritu clony a dám nějakou hodnotu tak mi nefunguje to přiblížení(transfokátor) ale proč,před tím to šlo. Přiblížení nemůžu použít jedině když mám nastavené supermakro - ale při tomhle nastavení mi to normálně fungovalo - prosím prosím a polopatě jo-jak Ty říkáš po lžičkách:eureka:


Název: problémy
Přispěvatel: Ludek 10. 08. 2008, 16:37:06
Já som vedel že to nebude zadarmo:D:D:D:D:DAle dobre.
Jana - to sa mi nepozdáva.Skúsil som presne ako píšeš a transfokátor je OK.Ale zvolil som  teraz neviem auto,alebo "P" ,tam som prepol na super makro.Hneď nato som prehodil na "A" a transfokátor nešiel.Po zvolení nejakej funkcie zostanú na disley 2 sec funkcie zobrazené.Ak si nevšimneš,nevieš čo tam je.V každom prípade prepni do inej,vráť sa na "A" a na joysticku stlač na makro ,to prepni na vyp a daj OK. Ak nepomôže,tak určite máš nastavené na ručné ostrenie.Treba z M prepnúť na A. Teraz som to preskúšal a ide to ako píšem;)


Název: problémy
Přispěvatel: Jana 11. 08. 2008, 07:21:28
Já moc děkuju a určitě mám zapnutého něco co jsem před tím neměla :embar:zkouším to ale zatím mi to nejde ,nemůžu najít nastavení ručního ostření ach jo já vím,je to trapný ale najednou v tom mám strašný zmatek,tak intenzivně to študuju,až jsem se do toho zamotala,dám si voraz,vyléčím bolavý koleno a dám se do toho znovu. Až budou další fotečky v soutěži tak řekni. Díky a zdravím:eureka:


Název: problémy
Přispěvatel: Jana 11. 08. 2008, 09:25:24
Luďku díky moc,už to funguje,bylo zapnutý supermakro ale nevím jak je to možný. A prosím ostření mám na AF je to dobře ??? díky a zdravím:eureka:


Název: problémy
Přispěvatel: Ludek 11. 08. 2008, 21:02:42
Jana -AF máš teraz automatické ostrenie.M je manuálne ostrenie.Ak chceš nastaviť manuálne,nastav kruhový volič na P,A,S,M,stlač Menu a zobrazí sa ti menu s vyznačenou funkciou Záznam.Potvrď OK a joistickom sa orientuj stlačením dole vybratím položky - vysvietený riadok-Focus mode.Joistick stlač doprava a vyber M.potom můžeš ostriť ručne.V polohe Auto -kruhového voliča ti bude ostriť automat.
Olympus 770 UZ-/predchodca/ to má inak.Oproti tomuto modelu v návode o ručnom ostrení nieje žiadne slovo.Doslova vůbec nieje napísaný postup ani náznak ako prepnúť na M alebo A.Pri učení sa mi stalo že som nejak zapol ručne-M,a velmi dlho som mačkal všetko čo sa dalo a nedarilo sa prepnúť na automat-A. A pritom je to také jednoduché-na 2 sec stlačené OK.A práve toto v danom návode chýba:(


Název: problémy
Přispěvatel: Jana 12. 08. 2008, 08:19:04
Luďku moc děkuju-o návodu ani nemluvím,kdybych se řídila jím tak neumím nic-poctivě se učím,ale jde to pomalu-hrozně se mi líbí vepředu ostrý objekt a za ním  mírně rozmazáno-nastavuju dle Vašich rad ale stále to není ono tak jsem si myslela,zda to není tím.že mám nastaveno - Metering-změna oblasti měření jasu objektu - na ESP t.j.(měří jas zvlášť ve středu obrazovky a zvlášť v pozadí-potom jsou tam ještě dva symboly - jeden-měří pouze střed obrazovky a druhý-měří jasnost na větší ploše s důrazem na střed obrazovky-to mi není jasný-moc  ale možná,že je to důležité-poraď prosím-díky a zdravím:eureka:


Název: problémy
Přispěvatel: Ludek 13. 08. 2008, 06:34:45
Jana.spôsob ako meria nemá velký význam v tomto prípade -na dosiahnutie  tvojho efektu.Ale velký význam má velkosť clony.Mierne rozostrenie pozadia - čiastočný zoom a mala clona.Nie malý otvor lcony,ale malé číslo clony.Ostrenie bodové alebo manuálne.


Název: problémy
Přispěvatel: Jana 13. 08. 2008, 08:30:06
Moc děkuju a co takhle nějaké fotečky kdybys ukázal prosím:eureka:


Název: problémy
Přispěvatel: Ludek 13. 08. 2008, 22:18:41
Jana - aj to bude,ale trocha neskôr.Spomínal som odpísanu základnú dosku Pc.Momentálne som rád že sa mi podarilo rozchodiť starší Pc,nemám tu ani inštalované všetky programy,zatial.Neviem či vôbec niečo sem dám,pretože dni konca záručnej opravy sa blížia.
Pf samozrejme mám,ale zatial som robil len fotky do ďalšieho kola súťaže a konečne som sa dostal aj robiť niečo v byte - skrinku na strúhatká-orezávatká/ořezávatká.Hoci podla jazykovedného ústavu správne  strúhadlá-orezávadlá.Ale zas Google ťa pre strúhadlo nasmeruje viac-menej na kuchynské potreby.Ja ich totiž zbieram.Ak máš nejaké zbytočné,sem s nimi.:D


Název: problémy
Přispěvatel: Jana 14. 08. 2008, 06:24:47
Aha promiň,úplně jsem zapoměla že máš problémy s PC- tak já si ráda počkám. Na poslední dotaz nevím odpovědět,musel bys to specifikovat:eureka:


Název: problémy
Přispěvatel: Ludek 14. 08. 2008, 06:36:35
Zbieram struhatka.
Ak máš nejaké zbytočné,sem s nimi.


Název: problémy
Přispěvatel: Ludek 23. 08. 2008, 18:39:06
no čo, asi nemá:(:(:(:mad:


Název: problémy
Přispěvatel: Jana 24. 08. 2008, 07:36:28
Já jsem myslela,že si děláš legraci. Po povodni,která proběhla i mojí chaloupkou už nemám nic.:eureka:


Název: problémy
Přispěvatel: Ludek 24. 08. 2008, 11:37:05
To nechcem:o :mad: Radšej tie struhatka.


Název: problémy
Přispěvatel: Ludek 25. 08. 2008, 17:23:58
No jedno kolo súťaže mám úspešne za sebou,práve dnes zverejnili fotografie do ďalšieho.Asi v strede mám 9 fotografií,viac-menej západ slnka.Ktoré z nich /s tých mojich ,všetky:D/ sa vám pozdávajú,tak hlasujte na  http://www.trencin.sk/38341
Dík



[Upravil dne 25-8-2008   Ludek]


Název: problémy
Přispěvatel: Ludek 04. 09. 2008, 20:47:12
Hurá -už mám doma Pc - reklamované:bounc:
Ale -uznali reklamáciu,vadná MB,vrátili peniaze,takže pc je ale nepoužitelný:(
Čas ukáže - buď zoženiem rovnakú MB - aby to bolo bez investície,alebo zainvestovať a novú MB + procesor + chladič+ Ram.Prikláňam sa k prvej možnosti,lebo niesom pc "fanatik" a hráč.


Název: problémy
Přispěvatel: Jitkara 04. 09. 2008, 21:09:19
Já mám trápení s NB od listopadu loňského roku. Odešel mi na něm video výstup a protože často používám projektor, tak mi to dost vadilo. 2x výrobce poslal nový MB, bohužel se stejnou závadou, třetí se už v republice a blízkém okolí nevyskytl a protože to bylo měsíc před vypršením záruky, tak jsem se dostala k Vánocům nového NB, od úplně jiného výrobce.
Krásný, širokoúhlý monitor a Visty na něm. Bohužel se náhodně vypínal a po zapnutí měl rozlišení 800x600, což se mi poněkud nelíbilo. A protože na Vistách nešel software, který používám, tak jsme zkusili downgrade. Rozbité rozlišení se tím opravilo. Ale teď pro změnu zůstanou svítit všechny ledky, je slyšet větrák a obrazovka je černá, na klávesnici nereaguje a pokud mám puštěnou muziku, tak ta zmlkne.
A tahle chyba je náhodná, někdy se vypne jen tak, někdy když jsem na netu. Už mám vyměněné prý skoro všechno, všechno protestované, na PC žádný extra soft, vše legální a používané i jinde. K "panu doktorovi" jezdí pořád. Naposled v srpnu tam byl 14 dní a že ho proklepli a cosi dalšího vyměnili a lepší už to ani být nemůže.
Spadl hned druhý den.
Teď tam je zase a já čekám, jak to dopadne.

Takže přeji mnoho úspěchů :D


[Upravil dne 4-9-2008   Jitkara]


Název: problémy
Přispěvatel: Ludek 04. 09. 2008, 22:48:16
výrok priamo z filmu:když lepí,tak lepí...
To čo popisuješ je teda silná káva.Inek na tom čo momentálne bežím,začala posekávať myška.Nevedel som čím to je,niečo som sťahoval a inštaloval...Tak som obnovil zálohu,ktorá sa podarila na viackrát vzhladom na sekanie,niekedy až mrznutie kurzora.Ale bolo to bez náznaku zlepšenia.Prescanovanie anti  všemožného nič neobjavilo.Tak som skúsil inštaláciu na iný HDD.Ale už tam začali problémy s kurzoro.Bolo dávno po polnoci,tak som to nechal ,hoci ma napadlo podozrenie ma myš.
Druhý deň som ju vymenil a :bounc:.Na tej pôvodnej som skrátil káblik o 10cm (aby tolko nebehala) a ide OK.


Název: problémy
Přispěvatel: Ludek 03. 01. 2009, 22:07:23
Niekto s PC ,iný s NB,atd.Ale ako sa hovorí:"problémy sú na to,aby sa riešili":D
No a ja som vyriešil ďalší.Nechce sa mi hladať komunikáciu s Janou,kde sme sa bavili s Olympusom.Ja som vtedy podotkol,ža je to ale žrút na baterie.
No a zistil som,ža to tak asi nebude:eureka: Totižto ešte dobíjam doma nielen do Olympusu AA,ale aj do iných spotrebičov AAA. No a tam sa mi zdálo snáď rok,že to taktiež žerie baterky.Niekedy som nestačil dobíjať(je ich viac),preto som v Lídli kúpil ďalšiu nabíjačku Tronic-je to na všetky možné baterky.
No a pri dobíjani som zistil že tá nová baterie zohrieva a stará nie.Po premeraní som zistil že v oboch má byť deklarovyný prúd 270mA ,ja som nameral na novej necelých 200mA,ale to je ešte v pohode.Horšie že tá stará nabíjačka mala prúd len 45mA.
A teraz si predstavte skutočnosť,že týmto prúdom som nabíjal asi 15-16 hodín.Podla prepočtov bolo by treba nabíjať 55 až 70 hodín!!!:flame: Jasom do nich dodal jen 1/4 energie.
No bolo treba rozobrať ,vymeniť 4 tranzistory a upraviť hodnoty odporov.
To sa bude teraz fotiť s plnými baterkami:D
Meral som viec typuv nabíjačiek a vidieť že to je všetko len pásová výroba.
Ale zas ako hovorí jeden: "blbý môžeš byť ako chceš,hlavné že si vieš poradiť ".
:P:P:P
tak a znova som vás pripravil o 5 minút volného času:frog:


Název: problémy
Přispěvatel: Jitkara 04. 01. 2009, 07:54:31
:D


Název: problémy
Přispěvatel: Jana 04. 01. 2009, 10:37:39
:bounc: a fotečky???když už to maká ??? tady není sníh tak bych se alespóň pokochala :D


Název: Re: problémy
Přispěvatel: Jana 17. 01. 2009, 15:41:31
Ahojky tak jsem se tady úplně ztratila,je to pěkné ale bude mi to chvilku trvat. Ludku potřebovala bych prosím někde získat otrhaný rámeček-díky a zdravím ::)


Název: Re: problémy
Přispěvatel: sueva 17. 01. 2009, 15:50:39
kuk na oznámen (http://photofiltre.suewebik.net/forum/index.php?topic=2015.0)í, fotky, které byly vkládané jako přílohy přímo do starého fora, jsou teď jen jako odkazy pod čerou v příspěvku


Název: Re: problémy
Přispěvatel: Jitkara 17. 01. 2009, 16:04:09
Paní domácí, je to perfektní  :D

Ale hlásím jednu potíž ve Firefoxu nemám odkazy na obrázky pod příspěvky (v iE7 to jede normálně)


Název: Re: problémy
Přispěvatel: sueva 17. 01. 2009, 16:15:22
uh? já to ve firefoxu vidím  ::)
teď už to bude dělat i malé náhledy ale z toho starého to nějak nejde  :'(


ty staré přílohy vypadají  to takhle v současném defaultním vzhledu fora:


Název: Re: problémy
Přispěvatel: Jitkara 17. 01. 2009, 17:21:56
Tak jsem to zkoumala  ??? Když jsem Host, tak přílohy vidím, jakmile se přihlásím, tak jsou fuč.  Dělá mi to na FF i IE.
---------------------
Pokračovala jsem a zkoušela všechno možné a poslední pokus bylo vytvoření fungl nového účtu. A na něm mi jede všechno  :). Takže se asi nepovedl přenos mého účtu?  ::) Co s tím uděláme?



Název: Re: problémy
Přispěvatel: sueva 17. 01. 2009, 20:15:07
omlouvám se, chyba v matrixu

u moderatora a global moderatora nebyly přílohy zaškrtnuté v právech přístupu .. sice nechápu logiku tohoto výchozího nastavení ale co už ..
zkus to prosím zkntrolovat znova

dík


Název: Re: problémy
Přispěvatel: Jitkara 17. 01. 2009, 20:26:23
díky, už to všechno je, jak má být  :D


Název: Re: problémy
Přispěvatel: Ludek 17. 01. 2009, 22:13:44
no ja mám tiež otázku
keď som sa na starom prihlasoval,stačilo zadať prvé písmeno mena a systém si ma pamatal.Ale tu to tak nieje,musím zapísať celé meno aj heslo.Ale ak napríklad označím trvalé prihlásenie,to síce problém vyrieši,ale z daného pc má každý prístup pod mojimi údajmi. >:(


Název: Re: problémy
Přispěvatel: Ludek 17. 01. 2009, 22:27:13
Ahojky tak jsem se tady úplně ztratila,je to pěkné ale bude mi to chvilku trvat. Ludku potřebovala bych prosím někde získat otrhaný rámeček-díky a zdravím ::)
Jana ,asi ti tentokrát nepomôžem,budeš musieť pohladať v odkazoch... :(


Název: Re: problémy
Přispěvatel: sueva 17. 01. 2009, 23:03:37
tak s tím asi nic neudělám   :'(


Název: Koupě nového NTB
Přispěvatel: Jana 20. 01. 2009, 10:10:21
Ahoj lidi mám na Vás velikou prosbu,chci si koupit nový NTB  s 17"monitorem,ale někde jsem četla že to bude na prohlížení fotek veliké zklamání,vůbec tomu nerozumím ??? tak Vás moc prosím o názor. Díky :)


Název: Re: problémy
Přispěvatel: Maw 20. 01. 2009, 10:35:12
To Jana:
odpověď na Vaši otázku není vůbec jednoduchá. Spíš je to na akademickou diskusi. Nicméně:
1 - Co největší paměť - 2G je dnes minimum
2 - Procesor dvoujádrový by měl být standardem
3 - Pokud možno matný monitor, jinak si vykoukáte oči. Lesklý nejde barevně vyvážit s ohledem na parazitní lesky
4 - Dobrý prodejce je ALZA nebo MIRONET
5 - Pozor, u ntb ACER je taková zvláštnost, že jediné servisní místo je tady u nás v Brně, zato dokonalé. Stejně to   tam pošle Váš prodejce . . .
6 - S ohledem na moje znalosti bych si koupil ntb bez Operačního systému a použil bych open source LINUX.- Úspora u některým modelů ntb bez OS je až 5 000,--
7 - Čtečka karet je standardem!!!
8 - Ať je to jak chce, stejně bych si k ntb koupil pořádný monitor. Sám mám 24" FujitcuSeimens a nedám na něj dopustit
9 - Stejně  bude rozhodnutí na Vás. Já bych se toho nebál a nechal bych si v "solidní" prodejně poradit. Alza je fakt super prodejce a mám s nimi ty nejlepší zkušenosti. Prodejna, tedy ta kamenná je i v Praze.
10 - Držím palce s výběrem

MAw 8)


Název: Re: problémy
Přispěvatel: Jana 20. 01. 2009, 13:37:30
To: Maw
moc děkuju ale já nemůžu mít věci jednoduché. Bohužel přï výběru jsem limitovaná tím,že NTB musí mít slot pro PCMCIA a těch je málo. Existuje taky adaptér který stojí cca 3.500 a ještě navíc nepracuje se včemi NTB  četla jsem na něj recenzi a nic moc.za nový modem jsem se upsala operátorovi na dva roky,protože většinu roku jinou možnost než připojení přes T-Mobile nemám. Takže jsem úplně bezradná-prodejce ALZA mě vyhovuje-mají kamenný obchod v Holešovicích což je dobrý ale nevím jestli na místě taky vedou poradnu.
Hlavně jsem se taky chtěla dozvědět proč je na tom 17" displ.jiná ta fotografie?
Ještě jednou díky a zdravím :)


Název: Re: problémy
Přispěvatel: Maw 20. 01. 2009, 17:31:23
To Jana:
pokud jste vázána připijením k T-Mobile tak si vezměte ntb přímo od nich. Ale podmínky neznám. Alza určitě nějakou specializovanou poradnu mít nebude, nicméně stále si myslím, že v prodejně najdete spoustu fundovaných pracovníků schopných odpovědět i ty nejzáludnější otázky. tak jen do toho. Nevím, co máte na mysli se zobrazením fotografie na 17" monitoru. Žádný rozdíl nenajdete. Jen si musíte provést kalibraci monitoru (také poradí v prodejně, když jim řeknete, že na něm budte upravovat fotky). Na lesklém monitoru se hůře dívá na fotky. . . proto ty matné.

Maw 8)


Název: Re: problémy
Přispěvatel: Jana 24. 01. 2009, 09:42:03
 ::) ani jsem netušila,že to bude až tak složitý,ten výběr se slotem PCMCIA je tak omezený,že výběr skoto žádný a oni nabízejí NTB ještě horší než mám teď a ješte se musí přejít na dražší měsíční platby-no prostě i kdybych prý nemohla využívat stávající zařízení stejně bych ho musela ten rok platit,jsem z toho zoufalá ale budu muset s tím jak to je vydržet rok >:(neznalost se nevyplácí  :) zdravím a děkuji za snahu :)


Název: Re: problémy
Přispěvatel: Maw 24. 01. 2009, 16:35:28
Ano, problém je vždy když koupíte zařízení vázané na jiné (poskytovatel, dodavatel, podvodník . . ). Také mi vadí, že třeba nemohu u mobilního telefonu volně přecházet od operátora k operátorovi . . . Ať žije tržní prostředí.

Maw  8)


Název: Re: problémy
Přispěvatel: Ludek 01. 02. 2009, 15:02:17
ja mam T-mobil a kludne prídem ku ktorému chcem.Aj mobil funguje a bez problémov.







Ale len pod T-mobilom :o


Název: Re: problémy
Přispěvatel: Jana 02. 02. 2009, 11:43:06
To já takový štěstí nemám ,nechtějí mi modem vyměnit za jiný,který má USB koncovku,musím rok počkat,dávno bych od nic utekla ale na chatě bohužel jiný operátor nefunguje :'(za 800.-měsíčně to je fakt k  :'(


Název: Re: problémy
Přispěvatel: lally 08. 01. 2018, 17:11:02
To: Jana
Ahoj, ja mam tu kameru, NTB 17", a nemam žadny problem. Fotky jsou kvalitni. Ale ja ještě koupovala hodně doplněk, a použivala slevovy webstranku, kteru mi ukazala kamaradka http://promocodius.com/cz/ . Maji hodně slev na online obchody. Není zač!