Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Forum k Photofiltre « Photofiltre « Problémy «  (Moderátor: Jitkara)DPI.nevyznam sa,pomozte prosim
Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: DPI.nevyznam sa,pomozte prosim  (Přečteno 2956 krát)
rizoto
Newbie
*
Příspěvků: 27

276 251 240
« kdy: 18. 03. 2008, 19:49:42 »

Bry den. Dlho som nenavstivila toto forum. mam taky pocit, ze potrebuje osvetu. Ale o to nejde. Mam nasledujuci problem.

Bavi ma sice fotit, ale z technickej stranky som absolutny neznalec. Potrebujem niekam poslat fotky, ktore maju byt vo formate jpg a s rozlisenim 300dpi. Pricom ta druha podmienka mi zdvihla obocie. Nastudovala som hadam uz vsetko, stale nerozumiem co s tym.
Mam trebars nejaku fotku v PC ktora obsahuje takyto udaj: vodorovne rozlisenie: 96dpi, zvisle rozlisenie: 96dpi. Co to docerta znamena, prosim pekne???
 Za prve, nerozumiem ako dosiahnut hodnotu 300dpi, za druhe, preco ja mam udanu hodnotu akehosi zvisleho aj vodorovneho dpi?
Slubujem ze az mi to raz vysvetlite a ozrejmite, tak si to zapamatam a dam vam svaty pokoj. Velmi velmi by mi to pomohlo. Absolutne sa do toho nevyznam. Prosim pomozte kto viete, co s tym:(
Dakujem vopred
Zaznamenáno
Maw
Pomůžu, když budu vědět.
Global Moderator
Hero Member
*****
Příspěvků: 1088



WWW Email
« Odpověď #1 kdy: 18. 03. 2008, 21:34:03 »

To Rizoto:
nevím jak ti to úplně jednoduše vysvětlit. Tak si přečti tento odkaz na Wiki, snad ti osvětlí problematiku DPI.

Maw  :cool:

http://cs.wikipedia.org/wiki/DPI
Zaznamenáno
rizoto
Newbie
*
Příspěvků: 27

276 251 240
« Odpověď #2 kdy: 19. 03. 2008, 22:53:11 »

dakujem. presla som to ako-tak, ale nejak tam nevidim to co potrebujem. teda ja, ja tomu nerozumiem. co to s tym teda mam? je tam akesi vyratavanie, ze aky bude obrazok velky ak ma nejake rozlisenie a dpi 300. ale co, ako sa dostanem k tomu 300? mne staci len to. mam tu akesi hodnoty a neviem co s tym. mam taky pocit ze je to uplne jedno, ani neviem co to s tou fotkou ma, kvalitu to zmeni ci co? ach,tieto maniere, ze ,,poslite nam fotku z 300dpi". a ja jenom koukaaam....
Zaznamenáno
Ludek
Hero Member
*****
Příspěvků: 534


« Odpověď #3 kdy: 20. 03. 2008, 00:04:28 »

povedal by som že to potrebuješ poslať do fotolabu cez net.Keď som potreboval zhotoviť pár kusov a nemal čas na úpravu,dal som to na cd RW a v labe som povedal že sú bez úpravy a akú velkosť potrebujem a oni to urobili OK.
Ty potrebuješ pri úprave obrázkov-výrez,farebné podanie ,ostrosť atd atd,zmeniť DPI na 300 a zároveň velkosť obrázku.
Neviem či su toto presné rozmery,ale vo Fotolabe nemám s tým problém : pri 300 DPI pre rozmer 9x13 mám velkosť 1074x1523 a pre 10x15 velkosť1228x1818.
Velkosť sa dá upravovať  aj v dávkach,sú na to programy.Môžeš to upraviť od A po Z aj v PF.Ja to robím tiež tu a pohoda.
Zaznamenáno
rizoto
Newbie
*
Příspěvků: 27

276 251 240
« Odpověď #4 kdy: 20. 03. 2008, 12:32:16 »

ludek: mno posielam to do casopisu jedneho nemenovaneho. ja by som povedala ze by som im to mala poslat hocijako a oni nech si s tym uz spravia co chcu:cool: ach.
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  
 
Skočit na: