Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Forum k Photofiltre « Jen tak « Pokec «  (Moderátor: Jitkara)paint net - český web
Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: paint net - český web  (Přečteno 6171 krát)
sueva
Administrator
Jr. Member
*****
Příspěvků: 57



« kdy: 22. 04. 2008, 22:45:37 »

jsem zrádná hyena, já vím :-)
ale začala jsem s prográmkem paint net, napřed jedním drápkem a teď už jsem v tom až po uši.

je to zadarmo, umí to vrstvy, dobře se s tím pracuje a tak jsem začala páchat web  pro podobné začátečníky, kteří se v tom plácají jako já  http://paintnet.suewebik.net/

třeba vás taky nalákám
myslím, že je to v některých ohledech i lepší než placené PF studio,  hlavně pro ty z nás, kteří neumí francouzsky. je kolem toho velká nadšená komunita, vyrábí se spousta pluginů...
Zaznamenáno
Blanka
Newbie
*
Příspěvků: 15


« Odpověď #1 kdy: 10. 05. 2008, 19:29:51 »

Už som si ho nainštalovala. Budeš prekladať aj neaké tutpriály podrobnejšie, napr. o vrstvách? Rada by som to kúsila, ale nikdy som s vrstvami ešte nepracovala.
Zaznamenáno
Jitkara
Global Moderator
Hero Member
*****
Příspěvků: 1014



WWW
« Odpověď #2 kdy: 10. 05. 2008, 20:24:37 »

Taky jsem nainstalovala a sem tam něco zkouším, zatím se mi nedostal do pazoury. Hledám věci, na které jsem zvyklá s PF a některé nenacházím (chybí mi polygon, nastavení intenzity gumy,..). Tvůj web je ale dobrý pomocník Smích
Každý program má svoje a je potřeba si něj zvyknout Mrknutí

[Upravil dne 10-5-2008   Jitkara]
Zaznamenáno
sueva
Administrator
Jr. Member
*****
Příspěvků: 57



« Odpověď #3 kdy: 10. 05. 2008, 22:31:24 »

blanka: vrstvy tam jsou popsané zatím jen v tom základu, teď se chystám na výběry, a pak začnu klasické tutoriály, už mám nějaké svolení od autorů  

jitkara: polygon tam není ale výběry se dají efektně dělat tak, že si uděláš novou vrstvu, v ní to normálně obkreslíš pomocí čáry/křivky - tam se dají využít ty tažné body,  je to na několikrát ale je to docela rychlé. Pak to vybereš pomocí kouzelné hůlky (musí to samozřejmě být spojité) a přepneš se do spodní vrstvy s obrázkem a máš výběr

s gumou je to horší, tam síla přítlaku není, ignoruje bohužel i nastavení alfa kanálu, zkusím najít, jestli se to dá nějak obejít

[Upravil dne 10-5-2008   sueva]
Zaznamenáno
Jitkara
Global Moderator
Hero Member
*****
Příspěvků: 1014



WWW
« Odpověď #4 kdy: 11. 05. 2008, 08:07:14 »

díky za radu - zatím jsem se tak daleko nedostala

pokračování
tak jsem to zkusila, ještě to není úplně ono, ale teď už je to rukama Vyplazuji jazyk

[Upravil dne 11-5-2008   Jitkara]
Zaznamenáno
Maw
Pomůžu, když budu vědět.
Global Moderator
Hero Member
*****
Příspěvků: 1088



WWW Email
« Odpověď #5 kdy: 11. 05. 2008, 12:17:42 »

To all:
Kdysi v šerém dávnověku jsem Paint net zkoušel. Nijak mi nepřirostl k srdci. Hlavním důvodem je instalace Frameworku (vývoj. prostředí). Je to otevřená cesta pro Microsoft a jiné vykuky jak se dívat do cizích PC. A to mám vše v PC legální!! Když už něco ne úplně standardní tak já volím Artweaver, který je PhotoShopu opravdu blíže. Jak ovládáním tak kompatibilitou.
Ale to jsou všechno obecné věci a věc názoru. Hlavní je, že jsou lidé ochotni tvořit.  

Maw  :cool:
Zaznamenáno
Blanka
Newbie
*
Příspěvků: 15


« Odpověď #6 kdy: 13. 05. 2008, 07:20:22 »

Ďakujem, budem to sledovať, snáď sa na mňa niečo nalepí aj z tejto oblasti.
Zaznamenáno
JoTi
Newbie
*
Příspěvků: 38


WWW
« Odpověď #7 kdy: 04. 06. 2008, 21:50:41 »

Pro sueva a Blanka - docela zajímavé. Jde některé pluginy použít i v PF Co????
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  
 
Skočit na: