Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Forum k Photofiltre « Jen tak « Pokec «  (Moderátor: Jitkara)problémy
Stran: [1] 2
  Tisk  
Autor Téma: problémy  (Přečteno 19195 krát)
Ludek
Hero Member
*****
Příspěvků: 534


« kdy: 07. 08. 2008, 21:21:55 »

a nedal som vedieť:(
Ale týždeň nazad mi odišiel PC:mad: základná doska a tak doslova ani nepípol.Ale niektoré časti sú našťastie ešte v záruke,ale potrvá to mesiac.Musel som rozchodiť starý,a poviem vám,tá rýchlosť:mad:Smutek:mad:Smutek:mad:Smutek
pridám vám tu jeden link medzikola súťaže.Účasť neviem,ale osobne nepoznám vela ludí ktorí sadajú za PC,tak nemá kto ani pridávař body.Ak sa budete nudiť,tak kliknutím na meno pod fofografiou sa zobrazí tabulka na pridanie bodov.Mne můžete klikať a pridať aj 5 bodov:D
Mám ich tam 8 kusov,niektoré poznáte aj odtialto.Ak budem mať najviac,postupujem do záverečneho kola.Prvé 3-4 medzikolá som "prespal".A cena?/ možno vstupenka na nejakú akciu v meste:D
http://www.trencin.sk/38341  
Ak si zvyknem na tento PC-ak si vůbec zvyknem:o tak sem niečo pridám.Pc odišiel bez včasného upozornenia,ale údaje mám Ok,takže aj zložka"oblíbené" stačila len skopírovať.Ale aj linky sú v zálohe,tak som sa tu mohol vrátiť.:eureka:
Zaznamenáno
Maw
Pomůžu, když budu vědět.
Global Moderator
Hero Member
*****
Příspěvků: 1088



WWW Email
« Odpověď #1 kdy: 08. 08. 2008, 11:02:51 »

Jo PC, to je vždy problém. Říká se, že nejhorší z celé sestavy je HD, když vydrží první tři měsíce pak prý vydrží všechno. Já mám jak stolní PC tak notebook a problém s nimi jsou někdy k zlosti a někdy k pousmání . . .
Určitě ti tady mnozí přidělí body v soutěži. Výsledek ať je jakýkoliv je výbornou zpětnou vazbou pro tvorbu jako takovou. Držím palce a jdu "přihazovat" body.

Maw :cool:
Zaznamenáno
Jana
Hero Member
*****
Příspěvků: 648



« Odpověď #2 kdy: 08. 08. 2008, 13:31:47 »

Zdravím a jdu taky přihazovat bodíky ale s mojí rychlostí připojení ,to bude chvilku trvat:bounc:
Zaznamenáno
Ludek
Hero Member
*****
Příspěvků: 534


« Odpověď #3 kdy: 08. 08. 2008, 18:12:59 »

Vďaka,niečo pribudlo,z mojich má najviac" búrka2".
Možná mal byť obrázok málinko tmavší,ale rozhodne je lepší aj po stránke ostrosti s tým čo postúpil za uplynulý týždeň.Ale za to můžem ja sám,ignoroval som účasť na prvých 4 kolách.
Maw - máš pravdu a mne sa občas zdá,že Microsoft by mal v nejednom prípade platiť dokonca zákazníkom-užívatelom,že im neraz ich systém pije krv.
Na 1.pc mi odišiel usb modem a odpísal mi vstupy usb-nemeral som či tam je napetie,alebo sa napetie dostalo na vstup pc ,ale vstupy nejdú.Kúpil som viavmenej všetko nové-rýchlejšie.Niečo po2 rokoch odišla doska.Keďže mesiac budem bez pc,tak som na ten prvý kúpil PCI slot s usb výstupmi,externý box na HDD a ide tak starý -skoro nefunkčný pc.Až na tú rýchlosť:(
Celý deň som ako mača/ ako kotě/ pretože som včera rozchodil pc a dlho do noci vyberal a upravoval fotky do ďalšieho kola a ešte som ich aj stihol poslať.Je ich 9 a viac-menej západ slnka.Potom dohodím link.
Vďaka všetkým.:bounc:
Zaznamenáno
Ludek
Hero Member
*****
Příspěvků: 534


« Odpověď #4 kdy: 09. 08. 2008, 15:00:59 »

no čo je s týma klikačmi.zistil som že mám málo bodov a divné je to ajiným:o:o
povedt uprimne potrebujem minimálne 9 hlasovaní po5 bodov na druhý obrázok s búrkou,a v poradí tretí můj.
Rád by som vedel kde sú tí skalní,veď vonku nieje pekne:(
-
-
-
-
-
 no niečo pribudlo,natrafil som aj na takého,ktorému sa to nepozdáva,vraj by to bolo asi nefér.Nepomohol ani argument že nech klikne len v prípade ak sa mu to bude páčiť.Šok

[Upravil dne 10-8-2008   Ludek]
Zaznamenáno
Jana
Hero Member
*****
Příspěvků: 648



« Odpověď #5 kdy: 10. 08. 2008, 09:19:38 »

Luďku-bodíky jsou přidané a zato bych od Tebe něco potřebovala. Použila jsem tenkrát tady Vaší radu - dala jsem "A" t.j.priorita clony 2.8 a přiblížila a vyfotila klásek. Bylo to dobrý,ale najednou,když nastavím prioritu clony a dám nějakou hodnotu tak mi nefunguje to přiblížení(transfokátor) ale proč,před tím to šlo. Přiblížení nemůžu použít jedině když mám nastavené supermakro - ale při tomhle nastavení mi to normálně fungovalo - prosím prosím a polopatě jo-jak Ty říkáš po lžičkách:eureka:
Zaznamenáno
Ludek
Hero Member
*****
Příspěvků: 534


« Odpověď #6 kdy: 10. 08. 2008, 16:37:06 »

Já som vedel že to nebude zadarmo:D:D:D:D:DAle dobre.
Jana - to sa mi nepozdáva.Skúsil som presne ako píšeš a transfokátor je OK.Ale zvolil som  teraz neviem auto,alebo "P" ,tam som prepol na super makro.Hneď nato som prehodil na "A" a transfokátor nešiel.Po zvolení nejakej funkcie zostanú na disley 2 sec funkcie zobrazené.Ak si nevšimneš,nevieš čo tam je.V každom prípade prepni do inej,vráť sa na "A" a na joysticku stlač na makro ,to prepni na vyp a daj OK. Ak nepomôže,tak určite máš nastavené na ručné ostrenie.Treba z M prepnúť na A. Teraz som to preskúšal a ide to ako píšem;)
Zaznamenáno
Jana
Hero Member
*****
Příspěvků: 648



« Odpověď #7 kdy: 11. 08. 2008, 07:21:28 »

Já moc děkuju a určitě mám zapnutého něco co jsem před tím neměla :embar:zkouším to ale zatím mi to nejde ,nemůžu najít nastavení ručního ostření ach jo já vím,je to trapný ale najednou v tom mám strašný zmatek,tak intenzivně to študuju,až jsem se do toho zamotala,dám si voraz,vyléčím bolavý koleno a dám se do toho znovu. Až budou další fotečky v soutěži tak řekni. Díky a zdravím:eureka:
Zaznamenáno
Jana
Hero Member
*****
Příspěvků: 648



« Odpověď #8 kdy: 11. 08. 2008, 09:25:24 »

Luďku díky moc,už to funguje,bylo zapnutý supermakro ale nevím jak je to možný. A prosím ostření mám na AF je to dobře Co??? díky a zdravím:eureka:
Zaznamenáno
Ludek
Hero Member
*****
Příspěvků: 534


« Odpověď #9 kdy: 11. 08. 2008, 21:02:42 »

Jana -AF máš teraz automatické ostrenie.M je manuálne ostrenie.Ak chceš nastaviť manuálne,nastav kruhový volič na P,A,S,M,stlač Menu a zobrazí sa ti menu s vyznačenou funkciou Záznam.Potvrď OK a joistickom sa orientuj stlačením dole vybratím položky - vysvietený riadok-Focus mode.Joistick stlač doprava a vyber M.potom můžeš ostriť ručne.V polohe Auto -kruhového voliča ti bude ostriť automat.
Olympus 770 UZ-/predchodca/ to má inak.Oproti tomuto modelu v návode o ručnom ostrení nieje žiadne slovo.Doslova vůbec nieje napísaný postup ani náznak ako prepnúť na M alebo A.Pri učení sa mi stalo že som nejak zapol ručne-M,a velmi dlho som mačkal všetko čo sa dalo a nedarilo sa prepnúť na automat-A. A pritom je to také jednoduché-na 2 sec stlačené OK.A práve toto v danom návode chýba:(
Zaznamenáno
Jana
Hero Member
*****
Příspěvků: 648



« Odpověď #10 kdy: 12. 08. 2008, 08:19:04 »

Luďku moc děkuju-o návodu ani nemluvím,kdybych se řídila jím tak neumím nic-poctivě se učím,ale jde to pomalu-hrozně se mi líbí vepředu ostrý objekt a za ním  mírně rozmazáno-nastavuju dle Vašich rad ale stále to není ono tak jsem si myslela,zda to není tím.že mám nastaveno - Metering-změna oblasti měření jasu objektu - na ESP t.j.(měří jas zvlášť ve středu obrazovky a zvlášť v pozadí-potom jsou tam ještě dva symboly - jeden-měří pouze střed obrazovky a druhý-měří jasnost na větší ploše s důrazem na střed obrazovky-to mi není jasný-moc  ale možná,že je to důležité-poraď prosím-díky a zdravím:eureka:
Zaznamenáno
Ludek
Hero Member
*****
Příspěvků: 534


« Odpověď #11 kdy: 13. 08. 2008, 06:34:45 »

Jana.spôsob ako meria nemá velký význam v tomto prípade -na dosiahnutie  tvojho efektu.Ale velký význam má velkosť clony.Mierne rozostrenie pozadia - čiastočný zoom a mala clona.Nie malý otvor lcony,ale malé číslo clony.Ostrenie bodové alebo manuálne.
Zaznamenáno
Jana
Hero Member
*****
Příspěvků: 648



« Odpověď #12 kdy: 13. 08. 2008, 08:30:06 »

Moc děkuju a co takhle nějaké fotečky kdybys ukázal prosím:eureka:
Zaznamenáno
Ludek
Hero Member
*****
Příspěvků: 534


« Odpověď #13 kdy: 13. 08. 2008, 22:18:41 »

Jana - aj to bude,ale trocha neskôr.Spomínal som odpísanu základnú dosku Pc.Momentálne som rád že sa mi podarilo rozchodiť starší Pc,nemám tu ani inštalované všetky programy,zatial.Neviem či vôbec niečo sem dám,pretože dni konca záručnej opravy sa blížia.
Pf samozrejme mám,ale zatial som robil len fotky do ďalšieho kola súťaže a konečne som sa dostal aj robiť niečo v byte - skrinku na strúhatká-orezávatká/ořezávatká.Hoci podla jazykovedného ústavu správne  strúhadlá-orezávadlá.Ale zas Google ťa pre strúhadlo nasmeruje viac-menej na kuchynské potreby.Ja ich totiž zbieram.Ak máš nejaké zbytočné,sem s nimi.Smích
Zaznamenáno
Jana
Hero Member
*****
Příspěvků: 648



« Odpověď #14 kdy: 14. 08. 2008, 06:24:47 »

Aha promiň,úplně jsem zapoměla že máš problémy s PC- tak já si ráda počkám. Na poslední dotaz nevím odpovědět,musel bys to specifikovat:eureka:
Zaznamenáno
Ludek
Hero Member
*****
Příspěvků: 534


« Odpověď #15 kdy: 14. 08. 2008, 06:36:35 »

Zbieram struhatka.
Ak máš nejaké zbytočné,sem s nimi.
Zaznamenáno
Ludek
Hero Member
*****
Příspěvků: 534


« Odpověď #16 kdy: 23. 08. 2008, 18:39:06 »

no čo, asi nemá:(SmutekSmutek:mad:
Zaznamenáno
Jana
Hero Member
*****
Příspěvků: 648



« Odpověď #17 kdy: 24. 08. 2008, 07:36:28 »

Já jsem myslela,že si děláš legraci. Po povodni,která proběhla i mojí chaloupkou už nemám nic.:eureka:
Zaznamenáno
Ludek
Hero Member
*****
Příspěvků: 534


« Odpověď #18 kdy: 24. 08. 2008, 11:37:05 »

To nechcem:o :mad: Radšej tie struhatka.
Zaznamenáno
Ludek
Hero Member
*****
Příspěvků: 534


« Odpověď #19 kdy: 25. 08. 2008, 17:23:58 »

No jedno kolo súťaže mám úspešne za sebou,práve dnes zverejnili fotografie do ďalšieho.Asi v strede mám 9 fotografií,viac-menej západ slnka.Ktoré z nich /s tých mojich ,všetky:D/ sa vám pozdávajú,tak hlasujte na  http://www.trencin.sk/38341
Dík



[Upravil dne 25-8-2008   Ludek]
Zaznamenáno
Ludek
Hero Member
*****
Příspěvků: 534


« Odpověď #20 kdy: 04. 09. 2008, 20:47:12 »

Hurá -už mám doma Pc - reklamované:bounc:
Ale -uznali reklamáciu,vadná MB,vrátili peniaze,takže pc je ale nepoužitelný:(
Čas ukáže - buď zoženiem rovnakú MB - aby to bolo bez investície,alebo zainvestovať a novú MB + procesor + chladič+ Ram.Prikláňam sa k prvej možnosti,lebo niesom pc "fanatik" a hráč.
Zaznamenáno
Jitkara
Global Moderator
Hero Member
*****
Příspěvků: 1014



WWW
« Odpověď #21 kdy: 04. 09. 2008, 21:09:19 »

Já mám trápení s NB od listopadu loňského roku. Odešel mi na něm video výstup a protože často používám projektor, tak mi to dost vadilo. 2x výrobce poslal nový MB, bohužel se stejnou závadou, třetí se už v republice a blízkém okolí nevyskytl a protože to bylo měsíc před vypršením záruky, tak jsem se dostala k Vánocům nového NB, od úplně jiného výrobce.
Krásný, širokoúhlý monitor a Visty na něm. Bohužel se náhodně vypínal a po zapnutí měl rozlišení 800x600, což se mi poněkud nelíbilo. A protože na Vistách nešel software, který používám, tak jsme zkusili downgrade. Rozbité rozlišení se tím opravilo. Ale teď pro změnu zůstanou svítit všechny ledky, je slyšet větrák a obrazovka je černá, na klávesnici nereaguje a pokud mám puštěnou muziku, tak ta zmlkne.
A tahle chyba je náhodná, někdy se vypne jen tak, někdy když jsem na netu. Už mám vyměněné prý skoro všechno, všechno protestované, na PC žádný extra soft, vše legální a používané i jinde. K "panu doktorovi" jezdí pořád. Naposled v srpnu tam byl 14 dní a že ho proklepli a cosi dalšího vyměnili a lepší už to ani být nemůže.
Spadl hned druhý den.
Teď tam je zase a já čekám, jak to dopadne.

Takže přeji mnoho úspěchů Smích


[Upravil dne 4-9-2008   Jitkara]
Zaznamenáno
Ludek
Hero Member
*****
Příspěvků: 534


« Odpověď #22 kdy: 04. 09. 2008, 22:48:16 »

výrok priamo z filmu:když lepí,tak lepí...
To čo popisuješ je teda silná káva.Inek na tom čo momentálne bežím,začala posekávať myška.Nevedel som čím to je,niečo som sťahoval a inštaloval...Tak som obnovil zálohu,ktorá sa podarila na viackrát vzhladom na sekanie,niekedy až mrznutie kurzora.Ale bolo to bez náznaku zlepšenia.Prescanovanie anti  všemožného nič neobjavilo.Tak som skúsil inštaláciu na iný HDD.Ale už tam začali problémy s kurzoro.Bolo dávno po polnoci,tak som to nechal ,hoci ma napadlo podozrenie ma myš.
Druhý deň som ju vymenil a :bounc:.Na tej pôvodnej som skrátil káblik o 10cm (aby tolko nebehala) a ide OK.
Zaznamenáno
Ludek
Hero Member
*****
Příspěvků: 534


« Odpověď #23 kdy: 03. 01. 2009, 22:07:23 »

Niekto s PC ,iný s NB,atd.Ale ako sa hovorí:"problémy sú na to,aby sa riešili":D
No a ja som vyriešil ďalší.Nechce sa mi hladať komunikáciu s Janou,kde sme sa bavili s Olympusom.Ja som vtedy podotkol,ža je to ale žrút na baterie.
No a zistil som,ža to tak asi nebude:eureka: Totižto ešte dobíjam doma nielen do Olympusu AA,ale aj do iných spotrebičov AAA. No a tam sa mi zdálo snáď rok,že to taktiež žerie baterky.Niekedy som nestačil dobíjať(je ich viac),preto som v Lídli kúpil ďalšiu nabíjačku Tronic-je to na všetky možné baterky.
No a pri dobíjani som zistil že tá nová baterie zohrieva a stará nie.Po premeraní som zistil že v oboch má byť deklarovyný prúd 270mA ,ja som nameral na novej necelých 200mA,ale to je ešte v pohode.Horšie že tá stará nabíjačka mala prúd len 45mA.
A teraz si predstavte skutočnosť,že týmto prúdom som nabíjal asi 15-16 hodín.Podla prepočtov bolo by treba nabíjať 55 až 70 hodín!!!:flame: Jasom do nich dodal jen 1/4 energie.
No bolo treba rozobrať ,vymeniť 4 tranzistory a upraviť hodnoty odporov.
To sa bude teraz fotiť s plnými baterkami:D
Meral som viec typuv nabíjačiek a vidieť že to je všetko len pásová výroba.
Ale zas ako hovorí jeden: "blbý môžeš byť ako chceš,hlavné že si vieš poradiť ".
Vyplazuji jazyk:P:P
tak a znova som vás pripravil o 5 minút volného času:frog:
Zaznamenáno
Jitkara
Global Moderator
Hero Member
*****
Příspěvků: 1014



WWW
« Odpověď #24 kdy: 04. 01. 2009, 07:54:31 »

Smích
Zaznamenáno
Stran: [1] 2
  Tisk  
 
Skočit na: