Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Forum k Photofiltre « Photofiltre « Problémy «  (Moderátor: Jitkara)Štětce
Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Štětce  (Přečteno 3167 krát)
Nesrine
Newbie
*
Příspěvků: 2


« kdy: 12. 08. 2008, 11:29:36 »

Mám problém se štětci v Photofiltre Studio 9.
Včera jsem si nějaké stáhla,všechny s koncovkou png.,ale zobrazují se mi jen některé.
Všechny jsem dala do patřičné složky.Když otevřu Photofilter a otevřu složku se štětci,mám tam jejich názvy,nicméně při vybrání mi funguje jen polovina a to ta,kterou jsem stáhla v jakoby kolekci,nebo jak to vysvětlit. Ty,co byly samostatně mám v okně pro výběr prázdno.No nevím,jak to ještě líp vysvětlit,tak snad to
někdo pochopí  Smutek
Předem díky za rady. Petra
Zaznamenáno
Maw
Pomůžu, když budu vědět.
Global Moderator
Hero Member
*****
Příspěvků: 1088



WWW Email
« Odpověď #1 kdy: 12. 08. 2008, 12:03:19 »

To Nesrine:
Pokusím se ti to objasnit. Začnu troškou teorie:
Formát PNG

Formát PNG (The Portable Network Graphics) - tento formát je jediným oficiálním formátem pro bitmapovou grafiku na internetu. Často bývá označován jako nástupce formátu GIF. Konsorcium W3C vydalo jeho specifikaci (respektive doporučení - recommendation) v říjnu roku 1996. Ve srovnání s formátem GIF má lepší podporu barev (až dvaatřicet bitů), lepší podporu transparence obrázku a více typů prokládání. Ještě donedávna se obrázky ve formátu PNG v prohlížečích nezobrazovaly, jeho podpora byla implementována až od jejich čtvrté generace.

Formát PNG také využívá bezztrátovou kompresi, navíc si lze vybrat z několika typů. Formát PNG také implementuje řadu metod pro lepší zobrazování obrázků, například automatickou detekce poškození, jejich praktické využití však závisí na výrobcích konkrétních programů. Bohužel, animované obrázky ve formátu PNG tvořit nelze. Jak už asi tušíte, soubory ve formátu PNG mají příponu .png a MIME typ je image/png.

S brushy je ale jeden zásadní problém: Většina je dělána pro PhotoShop. Je pravdou, že by měly fungovat i ve PFStudio jenže pravda je taková, že různé brushe jsou dělány pro různé verze PhotoShopu a tím pádem fungují jen v prostředí pro které jsou dělané. Doporučuji si stáhnout brushe, které byly určeny pro Photoshop 6 a pod. Ty co jsou pro verze CS už asi fungovat nebudou. Je to ale otázka pokusů, nic univerzálního nebude . . .

Držím palce a děj vědět jak jsi dopadla.

Maw  :cool:
Zaznamenáno
Nesrine
Newbie
*
Příspěvků: 2


« Odpověď #2 kdy: 13. 08. 2008, 08:12:46 »

Díky za superrychlou odpověď.
Stahovala jsem brushes z nějakých franc. stránek a tam právě byly brushe do Photofiltre a do Phohoshopu,tak já myslela,že když si stáhnu ty,co jsou určené pro Photofiltre,tak je to jasná věc...
Po pravdě to pro mě není až tak důležité a nezbytné,jsem naprostý amatér,který jen žasne nad výtvory některých lidí tady na foru,nebo na netu vůbec,já si jen sem tam udělám nějaký ten obal na dvd,jen mi to hlava nebrala,myslela jsem,že chyba bude na mé straně. Photoshop mám tak,ale vůbec s ním neumím  Smutek
a  mám CS,takže tam jsem koukala,že brushes mají úplně jinou příponu,takže asi nic.
 Ještě jednou moc díky za objasnění.  Mrknutí
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  
 
Skočit na: