Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Forum k Photofiltre « Photofiltre « Problémy «  (Moderátor: Jitkara)Transparent Bubble - Blend Mode
Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Transparent Bubble - Blend Mode  (Přečteno 3501 krát)
ast
Newbie
*
Příspěvků: 5



WWW
« kdy: 02. 04. 2009, 10:49:29 »

Ahoj,pokouším se o průhlednou kouli, ale skončila jsem u "Blend Mode" nemožu ho v PF S najít, v návodu je i vyobrazení s tabulkou, ani toho se nechytám, protože jsem tu tabulku nikde nenašla. Moc prosím, jestli někdo víte, kudy se k tomu Blend Mode dostat, děkuju moc. Jedná se o "F. Saturation and antialiasing", konkrétně o krok "21. Left click on Layer 2 thumbnail / Blend mode - Select "Saturation" in the list - Result opposite
Návod je zde <br>http://jptom.free.fr/PageTuto/tutoriels/bulle_eng.html<br>
děkuju za radu :-))ast
Zaznamenáno
Maw
Pomůžu, když budu vědět.
Global Moderator
Hero Member
*****
Příspěvků: 1088



WWW Email
« Odpověď #1 kdy: 02. 04. 2009, 13:21:13 »

to AST:
nejsem si úplně jistý, ale když jsem si četl ten postup, tak je tam jasně napsáno, že máš levým tlačítkem kliknout na Vrstvu 2 a měla by se ti aktivovat tabulka, která má ve spodní část okno pro nastavení Blend mode . . .

Maw   Valím oči! Super!
Zaznamenáno
ast
Newbie
*
Příspěvků: 5



WWW
« Odpověď #2 kdy: 02. 04. 2009, 14:34:16 »

ahoj, no to jsem si prave taky cetla, jak v anglictine, tak v ceskem prekladu, ale ta tabulka se mi nikde nezobrazuje, proto jsem si dodala odvahy se poptat tady, jinak jsem takovy samouk, ze se s tim mořim az na to prijdu,ale tohle je asi nad moje sily. Ted jsem to zkousela i v tom novym PF S X a taky to tam neni. Vcera jsem si tu verzi stahla, vyslo to 1.4., tak jsem se znovu pokusila o tu kouli a uspech zadny. Tak si rikam, jestli to je jen ta saturace, jednou stahnout do minusu podruhe v dalsi vrstve do plusu, ale to ono nebude. Zkousela jsem to tak a neni to ono, podle toho vyslednyho obrazku. No mozna jsem fakt slepa, necham to ulezet, treba mne to potom trkne. A dekuju za odpoved :-))ast
Zaznamenáno
Jitkara
Global Moderator
Hero Member
*****
Příspěvků: 1014



WWW
« Odpověď #3 kdy: 02. 04. 2009, 17:23:56 »

No, já to tam mám. Ale jede to jen v PF S - viz. obrázek, tohle ti naskočí v liště s nástroji po volbě Vrstva.


* dopl1007.jpg (4.73 KB, 91x224 - prohlédnuto 452 krát.)
Zaznamenáno
ast
Newbie
*
Příspěvků: 5



WWW
« Odpověď #4 kdy: 02. 04. 2009, 17:32:39 »

no to jsem blazen to je prave to, co mi chybi, taky mam PF Studio, ale at delam co delam, ze by mi treba chybela nejaka knihovna? Ale jaka? no takze dokud mi to nebude ukazovat co ma, tak tu kouli neudelam. Tak aspon ze vim, ze to fakt existuje. Mozna preinstalovat cely PF S? Hm, mam tu verzi 9.2.2 a stahla jsem i tu novou, 10.0.0 ale ani v jednom se mi to nezobrazi. Tak moc dekuju, musim popremyslet, cim to moze byt, jestli na to vubec prijdu Smutek ast
Zaznamenáno
ast
Newbie
*
Příspěvků: 5



WWW
« Odpověď #5 kdy: 02. 04. 2009, 17:44:20 »

tak uz to mam... ja se držela striktně napsanýho "21. Left click on Layer 2 thumbnail / Blend mode
- Select "Saturation" in the list - Result opposite" a ono to neni "left" ale "right" nenapadlo by mně na to kliknout pravým tlačítkem, nebýt toho, že jsi mi ukázala, že se to opravdu zobrazí. Tak moc děkuju, problém je vyřešený  :-*ast
Zaznamenáno
Maw
Pomůžu, když budu vědět.
Global Moderator
Hero Member
*****
Příspěvků: 1088



WWW Email
« Odpověď #6 kdy: 02. 04. 2009, 21:35:34 »

Ještě dodatek:
ve Studiu (mám nyní verzi X) je Manažer vrstev (W) a ten ukáže právě požadované funkce např. Mód míchání . . .


Maw    Valím oči! Super!
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  
 
Skočit na: