Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Forum k Photofiltre « Photofiltre « Problémy «  (Moderátor: Jitkara)Prokládání(progresivní)
Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Prokládání(progresivní)  (Přečteno 4621 krát)
Sandra6
Newbie
*
Příspěvků: 5

202322517
« kdy: 06. 06. 2005, 19:59:38 »

Zdravím všechny.
Dnes jsem se poprvé dozvěděl o tomto grafickém editoru. Prý je skvělý. Lehce jsem ho skouknul a vypadá docela našláple. Tak jsem si ho stáhnul. A teď mi, prosím, poraďte, zda se někomu podařilo nastavit prokládání (progresivní vykreslování).
Děkuji
Zaznamenáno
SuE
Full Member
***
Příspěvků: 167



WWW
« Odpověď #1 kdy: 06. 06. 2005, 20:41:27 »

teď nevím , jestli myslíme to samé .. prokládání jako ty jemné bílé nebo černé čáry?
- menu: Filtry /Stylizace / Prokládání / Bílé čáry
pak se to dá ještě zeslabit pomocí neprůsvitnosti
- menu: Úpravy / Zeslabit prokládání / neprůsvitnost xx%
Zaznamenáno
Sandra6
Newbie
*
Příspěvků: 5

202322517
« Odpověď #2 kdy: 07. 06. 2005, 07:36:56 »

V anglických editorech je to "progresive encoding"(Ještě jsem někde viděl "interlaced").
Umím to nastavit jen ve Photoshopu, ale začal jsem používat free programy - když se mi něco líbí, tak umím ohodnotit. Začaly mi vadit komerční programy a ...to už je o něčem jiném.
Tedy:
Normálně se obrázky vykreslují po řádcích odshora. Když nastavím toto prokládání, tak se to zobrazí nejprve zamlžené, ale celé a jak postupně přichází zbytek dat, tak se obrázek zostří a vypadá tak, jak má být. Využívá se to při tvorbě webu. Vypadá to celkem sympaticky ;-)
Zaznamenáno
Sandra6
Newbie
*
Příspěvků: 5

202322517
« Odpověď #3 kdy: 07. 06. 2005, 08:21:16 »

...jinak díky za předchozí odpověď...i když moc nepomohla :-)...spíše se stává, že málokdo odpoví
Zaznamenáno
Anonymous
Host
« Odpověď #4 kdy: 07. 06. 2005, 09:41:35 »

jo aha tohle, tak to nevim Smutek
jestli ti angličtina nedělá problémy, zkus se zeptat v international sekci v http://forum.photofiltre.com/ , jinak to zkusím já ale ty víš líp, co chceš, já to jen tuším
Zaznamenáno
Anonymous
Host
« Odpověď #5 kdy: 09. 06. 2005, 08:02:27 »

Tak progresivni obrazek to se resi pri ukladani, to umi i irfanview. Tady je taky moznost pri ukladani standardni nebo progresivni
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  
 
Skočit na: